Van Visdealshop naar TackleXL

Door het voormalige Visdealshop.nl werd ik gevraagd een aantal van de belangrijkste pagina’s en functionaliteiten uit te werken en daarnaast een volledige re-branding voor de nieuwe merknaam TackleXL te realiseren. Vanwege budgetten heb ik qua UX een aantal van de belangrijkste pagina’s uitgewerkt zodat zij het vervolgens zelf konden overnemen en toepassen op de overige pagina’s. Binnen deze opdracht kon ik in mijn ogen mijn sterkste punten naar voren laten komen, namelijk meedenken van A tot Z en niet alleen de UX uitdenken maar ook de merkidentiteit, zowel online als offline. Zie hieronder een aantal voorbeelden, van het logo tot aan volledige UX/UI pagina’s. Bij vragen over dit project of wat ik voor je kan betekenen mag je altijd een berichtje sturen!

Areas of expertise

UX/UI Design

65%

Visual Design

35%

Merk identiteit

Van de eigenaren kreeg ik alle vrijheid om een unieke eigen stijl te creëren. Zo heb ik een eigen lettertype ontwikkeld waar het logo uit bestaat met bijpassende en unieke illustraties. Uiteraard is de gehele branding doorgevoerd qua consistentie in de website en overige middelen. Zie hieronder een aantal voorbeelden van offline en online uitingen. 

User experience & user interface

Na de basis van de branding te hebben uitgewerkt was het tijd om de uitgedachte UX om te toveren naar een passende User Interface (UI). De belangrijkste pagina’s waar ik naar heb gekeken waren onder andere de homepage, de checkout, product detail pagina’s en overzichtspagina’s. Daarnaast de belangrijke functionaliteiten zoals de navigatie, filters, header, footer etc.